Een kledingcontainer aanvragen bij Second Life Textile
RETAIL

Kledingcontainer aanvragen voor jouw winkel

De tijd is daar: duurzaam is the way to go. Hebben we het over energie opwekken of avondeten kiezen, dan zijn we met z’n allen al goed op weg. Maar op één gebied kunnen we samen nog flinke stappen zetten: textiel. Met het aanvragen van een kledingcontainer bij jouw winkel stimuleer je mensen om hun gebruikte kleding een tweede kans te geven. En dat niet alleen: we geven je nog drie voordelen van een textielbak van Second Life Textile op jouw locatie.

1. Extra service voor de klant

Er wordt maandelijks duizenden keren gegoogeld naar locaties om gebruikte kleding in te leveren. Mensen zoeken bewust naar de textielcontainer in de buurt. Jij kunt die hotspot zijn. Als supermarkt ben je een hightrafficlocatie en met een textielcontainer word je écht onmisbaar in de buurt. Extra voordeel: mensen lopen meteen ook even jouw supermarkt binnen voor de wekelijkse boodschappen, of jouw bouwmarkt vanwege een klus: win-win.

2. Draag je steentje (stofje?) bij

Natuurlijk ben jij fan van een circulaire economie; die is tenslotte beter voor de wereld waarin we leven. Met een kledingcontainer is dat precies waaraan je bijdraagt. Wist je dat bijna al het textiel een tweede leven kan krijgen?

  • 50 procent is herdraagbaar.

  • 35 procent wordt opnieuw ingezet als materiaal.

  • 15 procent wordt afgevoerd naar een AVI en verwerkt als afval.

Past dus helemaal in het mvo-beleid dat je voor je winkel hanteert.

3. Loop voor op de rest

Duurzame initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond, maar textiel recyclen wordt helaas nog vaak over het hoofd gezien. Jouw kans om vooruit te lopen op de rest. Zo zet je jezelf positief op de kaart. En wij stoppen de kledingcontainer in een jasje dat bij jouw huisstijl past: lekker herkenbaar en bijdragend aan jouw uitstraling.

Een kledingcontainer aanvragen bij Second Life Textile

Een kledingcontainer van Second Life Textile

  • Wij financieren.
  • Wij plaatsen de textielcontainers.
  • Wij verzorgen het leegmaken.
  • Wij houden de boel schoon.

En we doneren een kiloprijsvergoeding aan jouw winkel, die jij in andere duurzame initiatieven kunt steken.