Second Life Textile als partner in textielinzameling in jouw gemeente.
GEMEENTE

Textiel inzamelen in jouw gemeente

Een duurzame gemeente is bezig met de complete cycle van afvalverwerking. Textiel hoort daar ook bij. Gebruikte kleding die wordt omgetoverd tot mooie tweedehandsoutfits, gedowncycled tot poetsdoeken of zelfs geüpcycled tot nieuw garen: de kledingindustrie is klaar voor een circulair proces.

Als textielinzamelaar dragen wij daaraan bij. Met onze containers halen we gebruikt textiel en schoenen op; zo komt dat in de cirkel terecht. Draag bij aan een duurzame, circulaire maatschappij met textielcontainers van Second Life Textile in jouw gemeente.

Kansen geven, dat vinden we belangrijk

Dat maatschappelijk verantwoord ondernemen en textiel inzamelen voor hergebruik hand in hand gaan, vinden wij logisch. Ons oog gaat uit naar duurzaamheid, ook wat betreft de inzetbaarheid van mensen. Daarom werken wij samen met werkbedrijf Senzer: er rijden inmiddels al meerdere betrokken chauffeurs voor ons rond.  

We geven mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben een kans op leuk en waardevol werk via social return. Ook hun enthousiasme is een mooie toevoeging aan onze dagelijkse werkzaamheden. 

Recyclen via een duurzame weg

Met onze euro 6-Sprinterbussen rijden we dagelijks door heel het land om in totaal driehonderd textielcontainers te legen. Dat doen we met behulp van de app MangoStone. Die berekent de efficiëntste routes op basis van verzamelde data. Sommige containers lopen namelijk sneller vol dan andere. Die legen we dan minder vaak, waardoor we niet alleen tijd besparen, maar ook een hoop CO2-uitstoot.  

Met deze digitaliseringslag staat alles ook in de cloud. Hard copy uitdraaien van routes is daarmee verleden tijd: zo besparen we papier. Plus: alle betrokken partijen, zoals de supermarkt waar de bak staat of de gemeente waarvoor we leveren, kunnen realtime zien wat er is opgehaald en wanneer. Wel zo transparant. 

Transparant en goed geregeld

Second Life Textile geeft gebruikt textiel en schoenen een tweede kans. We houden ons niet bezig met ‘hippe inzameltrucs’ maar focussen op de kern van ons werk, die goed geregeld moet zijn. We hebben de juiste certificeringen en een lidmaatschap bij de VHT om aan te tonen dat de kwaliteit van het werk bij ons op nummer één staat. Textielinzameling gebeurt al jaren, maar ook dit vak ontwikkelt zich in rap tempo. Gelukkig zit textiel inzamelen in ons bloed 

Wij werken er dag in, dag uit aan. Ons werk is en blijft goed geregeld. Dat is onze belofte.