Verenigingen

Ook verenigingen hebben steeds meer aandacht voor mens en omgeving. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is inmiddels dan ook een ingeburgerd begrip. Het inzamelen van gebruikt textiel en schoenen is een prachtige, praktische manier om invulling te geven aan die gedachte.

Uw vereniging wil op een verantwoorde wijze omgaan met maatschappij en milieu. Hoe pakt u dit aan? Second Life Textile denkt met u mee over de mogelijkheden die bij uw vereniging aansluiten. U kunt denken aan het plaatsen van een kledingbak. Op het terrein van uw vereniging wordt een kledingbak geplaatst waarin leden, bezoekers en bijvoorbeeld ook buurtbewoners hun gebruikt textiel en schoenen kunnen deponeren.

Begin september 2014 zijn Second Life Textile en Spieren voor Spieren een 3-jarig samenwerkingsverband aangegaan. Second Life Textile heeft als doel om zoveel mogelijk kledingbakken met het logo van Spieren voor Spieren te plaatsen bij sportverenigingen in Nederland. Per opgehaalde kilo kleding wordt een bedrag gedoneerd aan Spieren voor Spieren.

Door samen te werken met Second Life Textile en Spieren voor Spieren draagt uw vereniging bij aan een duurzamer samenleving. Bovendien is het inzamelen van textiel een toegankelijke manier om mensen te motiveren en te binden. En last but not least; uw vereniging helpt mee om spierzieke kinderen een betere toekomst te bieden zodat ook zij kunnen meedoen en meegenieten.

Wilt u uw (sport)vereniging opgeven om een kledingbak te plaatsen en/of wil je een vraag stellen? Kijk dan onder Contact.